• PBZN
  • PBZN

Отличените отбори на МПО „Млад огнеборец” и „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации” ще представят столицата в републиканския и националния етапи на ученическите състезания

SUPBZN

На 24 април 2019 г. на стадион „Г. С. Раковски” 26 столични отбора в оспорвана надпревара, с ентусиазъм за победа на практика показаха, че знанието спасява при възникване на пожари, бедствия и извънредни ситуации.

На първо място в градското състезание на Младежките противопожарни отряди „Млад огнеборец” се класира отбора на Частно палестинско училище „Ибнсина”, който ще представи столицата в Републиканския етап на състезанието.

В областния етап на състезанието „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации” на първо място беше отличен отбора на 14 СУ „Проф. Д-р. Асен Златаров“. Столичният отбор ще участва в Националния етап на състезанието.

Вторите места заеха отборите на 73 СУ „Владислав Граматик” от МПО „Млад огнеборец” и 12 СУ „Цар Иван Асен II” от „Защита при пожари, бедствия и извънредни ситуации”.

На трето място бяха отличени отборите на 44 СУ „Неофит Бозвели” от МПО „Млад огнеборец” и 92 СУ „Димитър Талев“ от „Защита при пожари, бедствия и извънредни ситуации”.

Отличените на призовите места отбори бяха наградени с купи и медали. За добрата работа и подготовка на състезателите, ръководителите на отбори бяха отличени с медали.

Почeтни статуетки, грамоти и топки получиха всички отбори, взели участие в състезанията.

Наградите за участниците в 20-то издание на ученическите състезания МПО „Млад огнеборец” и „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации” са закупени по Програмата на Столична община за съфинансиране на спортни събития, форуми, кампании и инициативи, в подкрепа на „София – Европейска столица на спорта”.

Снимки от състезанията можете да разгледате в Галерия – Младежки състезания

Copyright ©2011-2021 sofia-fire.bg. All Rights Reserved.