• PBZN
  • PBZN

Отличиха 30 творби на млади таланти в националния конкурс за детска рисунка „С очите си видях бедата 2019”

SUPBZN

На 5-ти декември 2019 година в Националният дворец на децата се състоя тържествената церемония за награждаване на победителите в националния конкурс за детска рисунка „С очите си видях бедата 2019”.

Организатори на конкурса са Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” и Националния дворец на децата.

Мероприятието е включено в Националния календарен план на МОН за изяви по интереси на децата и учениците за учебната 2018/2019 г.

Тази година в националния етап на конкурса се състезаваха творбите на 460 талантливи деца и ученици от цялата страна, като 30 от тях бяха класирани на призови места.

Сред наградените творби са рисунките на петима ученици от столичните училища. С първи награди са отличени Александър Живков на 10 години от Център за изкуства, култура и образование гр. София и Мохамед Аюби на 10 години от Районно приемателен център към Държавна агенция за бежанци при Министерски съвет. На второ място е отличена рисунката на Леа Алексиева на 10 години от Национално училище за танцово изкуство гр. София. С поощрителна награда е отличена рисунката на Александра Кръстева на 15 години от НУИИ „Илия Петров“ и със специална награда – Теодора Илиева на 14 години от НУИИ „Илия Петров”.

В творбите си младите таланти са пресъздали със средствата на изобразителното изкуство благородните дела на пожарникари и спасители, съпричастност към проблемите на хора изпаднали в беда, готовност за оказване на помощ и желание за участие в доброволческа дейност и опазване на околната среда.

Всички победители в конкурса бяха наградени с грамоти и предметни награди. В празничната програма взеха участие възпитаници от школите по танцово изкуство към Националния дворец на децата.

Рисунки можете да разгледате в Галерия – И още ...

Copyright ©2011-2020 sofia-fire.bg. All Rights Reserved.