• PBZN
  • PBZN

Участие на ГДПБЗН и СДПБЗН на Национален научно – образователен фестивал “Намереното поколение“

SUPBZN

Главна дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението”, Столична дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението” и младежкия доброволчески отряд на Столична община “Изгрев” взеха участие на Националния научно-образователен фестивал “Намереното поколение” в практическия модул на фестивала.

Събитието, което се проведе от 24 до 26 януари 2020 г. в Националния дворец на културата е с образователен характер и е насочено към подрастващите.

Всички присъстващи гости имаха възможността да се докоснат до противопожарната техника и специалните защитни облекла, които бяха разположени на щанд. По този начин посетителите на фестивала се запознаха отблизо с работата на служителите от ГДПБЗН, повиши се противопожарната култура на подрастващите младежи и на всички присъстващи.

Специално участие на щанда взеха младежите от Младежкия доброволчески отряд “Изгрев”, те достойно представиха пожарникарската професия и техниката с която работят служителите на ГДПБЗН, показваха различни възли, разказваха и за това, кое ги е мотивирало да станат млади доброволци, раздаваха информационни брошури на присъстващите и им разясняваха как могат да станат доброволци.

Служители от сектор Специализирани оперативни дейности (СОД), които също взеха участие в събитието, съдействаха на младите доброволци и разясняваха на присъстващите как се действа в реална ситуация.

На щанда беше изложено част от пожарникарско оборудване:
- Комбинирана сеизмична и видео апаратура за издирване на затрупани хора “XASETY SARCH KIT”
- Дигитален гама-неутронен детектор HDS-100GN
- Въздушно – дихателен апарат „Дрегер“ и много друга интересна техника.

Снимки от събитието можете да разгледате в Галерия – И още ...

Copyright ©2011-2020 sofia-fire.bg. All Rights Reserved.