• PBZN
  • PBZN

Отличиха 41 творби на млади таланти в Националния конкурс за детска рисунка „С очите си видях бедата”

SUPBZN

На 5-ти декември 2018 година, в Националният дворец на децата се състоя тържествената церемония за награждаване на победителите в националния конкурс за детска рисунка „С очите си видях бедата”.

Организатори на конкурса са Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” и Националния дворец на децата.

Мероприятието е включено в Националния календарен план на МОН за изяви по интереси на децата и учениците за учебната 2017/2018 г.

Тази година в националния етап на конкурса се състезаваха творбите на 480 талантливи деца и ученици от цялата страна, като 41 от тях бяха класирани на призови места.

Сред наградените творби са рисунките на петима ученици от столичните училища. С първи награди са отличени Дария Савова на 9 години от 31 СУЧЕМ „Иван Вазов”, Никола Вълков на 16 години от НУИИ „Илия Петров” и Сипан Изадин на 14 години от Районно приемателен център към Държавна агенция за бежанци при Министерски съвет. На второ място са отличени Христина Симова на 13 години от 59 ОУ „Васил Левски” и Масум Камиран на 10 години от РПЦ към ДАБ – МС. На трето място е рисунката на Яна Димитрова на 12 години от 100 ОУ „Найден Геров”. Със специална награда – Плакат е наградена рисунката на Александър Шиваров на 16 години от НУИИ „Илия Петров”.

В творбите си младите таланти са пресъздали със средствата на изобразителното изкуство благородните дела на пожарникари и спасители, съпричастност към проблемите на хора изпаднали в беда, готовност за оказване на помощ и желание за участие в доброволческа дейност и опазване на околната среда.

Всички победители в конкурса бяха наградени с грамоти и предметни награди. В празничната програма взеха участие възпитаници от школите по танцово изкуство към Националния дворец на децата.

Рисунки можете да разгледате в Галерия – И още ...

Copyright ©2011-2019 sofia-fire.bg. All Rights Reserved.