• PBZN
  • PBZN

Победители в областния етап на столичните ученически състезания за 2017 година са отборите на 36 СУ „Максим Горки” от МПО „Млад огнеборец” и 40 СУ „Луи Пастьор” от „Защита при пожари, бедствия и извънредни ситуации”

SUPBZN

На 05 май 2017 г. на стадион „Г. С. Раковски”, Столична дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” проведе за 18-та поредна година областния етап на ученическите състезания на Младежките противопожарни отряди „Млад огнеборец” и „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации”.

В оспорвана надпревара, състезателен дух и ентусиазъм за победа демонстрираха 27 столични отбора. В различни състезателни игри отборите показаха придобитите знания и умения за правилни действия при възникване на пожари, бедствия и извънредни ситуации. Показаха, че са подготвени да вземат правилни решения, да помогнат на себе си на хора изпаднали в беда.

Състезанието МПО „Млад огнеборец” се проведе в дисциплините: „Бойно разгръщане на 75-метрова състезателна пътека” и „400 метра щафетно бягане с препятствия”.

В другото състезание „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации” участниците преминаха през четири учебни центъра: „Защита при бедствия”, „Защита при промишлени аварии”, „Пожарна безопасност” и „Първа помощ”.

На трето място бяха отличени отборите на 44 СУ„Неофит Бозвели” от МПО и 88 СУ „Димитър поп Николов” от „Защита при пожари, бедствия и извънредни ситуации”.

Вторите места заеха отборите на 73 СУ „Владислав Граматик” от МПО „Млад огнеборец” и 18 СУ „Уилям Гладстон” от „Защита при пожари, бедствия и извънредни ситуации”.

Победителите в двете състезания са отборите на 36 СУ „Максим Горки” от Младежките противопожарни отряди „Млад огнеборец” и 40 СУ „Луи Пастьор” от „Защита при пожари, бедствия и извънредни ситуации” и ще представят столицата в Националния етап на ученическите състезания.

Отличените на призови места отбори бяха наградени с грамоти, купи и медали. Всички отбори получиха за участие в състезанията грамоти и футболни топки. Раздадени бяха и поощрителни награди, осигурени от Столична община.

Наградите за участниците в 18-то издание на ученическите състезания МПО „Млад огнеборец” и „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации” са закупени по Програмата на Столична община за съфинансиране на спортни събития, форуми, кампании и инициативи, в подкрепа на „София–Европейска столица на спорта 2018 г.”.

С Почетен плакет, за принос в реализирането на спортни и обществени инициативи, за издигане и утвърждаване имиджа на професията беше удостоен комисар Георги Перфанов, началник на Първа РСПБЗН при СДПБЗН-МВР.

„В състезанията, които преминаха в оспорвана надпревара и спортен дух няма победени, а само победители, защото днес Вие участниците от двете състезания нагледно ни показахте, че можете да се борите с предизвикателствата, да ги побеждавате и на практика показахте, че Знанието спасява. Защото знанието, е Мисия, която трябва да изпълняваме през целия си живот. Точно то – Знанието - може да ни помогне в критични ситуации да вземем правилните решения и да ни спаси” с тези заключителни думи към отборите се обърна, г-н Веселин Гетов, директор на Столична дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” и пожела на всички състезатели здраве и бъдещи успехи!

Снимки от състезанията можете да разгледате в Галерия – Младежки състезания

Copyright ©2011-2018 sofia-fire.bg. All Rights Reserved.