• PBZN
  • PBZN

Столична дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” ще проведе спортни състезания на стадион „Г.С.Раковски”

SUPBZN

На 10-ти май 2018 година от 10:00 часа на стадион „Г.С.Раковски” ще се проведат градското състезание на младежките противопожарни отряди „Млад огнеборец” и областния етап на състезанието „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации”.

Организатор на традиционната спортна инициатива е Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”. Мероприятието е включено в Националния календар на МОН за изяви по интереси на децата и учениците за учебната 2017/2018 г. Провежда се с подкрепата на РУО-София град, СО на БЧК и Общинска застрахователна компания - АД.

За 19-та поредна година в оспорваната надпревара ще се включат 27 столични отбора, първенци в районните състезания и на практика ще демонстрират придобитите знания, бързина, съобразителност и работа в екип за действия при възникване на пожари, бедствия и извънредни ситуации.

Състезанието на МПО „Млад огнеборец” протича в дисциплините: „Бойно разгръщане на 75-метрова състезателна пътека” и „400 метра щафетно бягане с препятствия”.

Другото състезание „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации” се провежда в два етапа. Първият етап е индивидуален тест от 30 въпроса, за проверка на придобитите знания през основния курс на обучение, свързани с пожарите и природните бедствия. Тестът се проведе на 27 април 2018 г. в сградата на Столична дирекция „Пожарна безопасност и защита и населението”.

Вторият етап е практическа проверка на знанията, като състезателите преминават през четири учебни центъра: „Защита при бедствия”, „Защита при промишлени аварии”, „Пожарна безопасност” и „Първа помощ”.

Излъчените на първо място отбори ще представят столицата в Националния етап на ученическите състезания на МПО „Млад огнеборец” и „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации”.

Тази година спортната инициатива е включена в Програмата на Столична община за съфинансиране на спортни събития, форуми и кампании, в подкрепа на „София – Европейска столица на спорта 2018 г.”.


Copyright ©2011-2019 sofia-fire.bg. All Rights Reserved.