• PBZN
  • PBZN


Из статия във в. Слово

“В днешното тежко време всички сме загрижени за бъдещето на нашия народ ... Моят отговор е следният: от българина всичко става, зависи от това в какви ръце ще попадне. Такива мисли ме обзеха завчера, когато инструкторът на столичната пожарна пред група поканени показа нейната организация и дееспособност. Като българин изпитах няколко часа истинска радост ...

Шест секунди бяха достатъчни за тези българи да се спуснат върху машините и да полетят с тях ! Има ли нужда сега да ви разправям за онези чудеса от сръчност, на които бяхме свидетели при пробното гасене на пожар, при спасяването на хора от огъня !

Как е било възможно всичко това ? Тайната е много проста. Начело на това дело стои човек изтъкан от воля, от любов към работата, към подчинените. Към тях той е невероятно строг, но към себе си е още по-строг. Това чувстват всички и по очите им четеш чувството на съзнателна дисциплина пред началника, когото боготворят.

Всичко става от българина – и най-добро, и най-лошо: зависи от водача. Помислете какво би било, ако начело на главните ресори на нашата държавна машина стоеха хора като инструктора на столичната пожарна команда, класирана като първа в Европа ?”

Copyright ©2011-2024 sofia-fire.bg. All Rights Reserved.